Pridané:
15.12.2023

Viete od čoho závisí cena zimnej záhrady?

Zimná záhrada je mimoriadne obľúbeným doplnkom, ktorý vám umožní predĺžiť letnú sezónu aj počas chladnejších mesiacov. Cena zimnej záhrady je variabilná a vplýva na ňu mnoho faktorov. Dnes vám priblížime, čo vplýva na konečnú cenu zimnej záhrady.
Viete od čoho závisí cena zimnej záhrady?

Zimná záhrada je mimoriadne obľúbeným doplnkom, ktorý vám umožní predĺžiť letnú sezónu aj počas chladnejších mesiacov. Cena zimnej záhrady je variabilná a vplýva na ňu mnoho faktorov. Dnes vám priblížime, čo vplýva na konečnú cenu zimnej záhrady.

Cena zimnej záhrady je priamo závislá od rozmerov

Tak ako pri každom tovare, aj pri zimnej záhrade platí, že čím sú jej rozmery väčšie, tým bude vyššia cena. Pri výpočte ceny sa berie do úvahy plocha zasklenia, dĺžka a výška konštrukcie. 

Materiál zimnej záhrady 

Cena zimnej záhrady sa výrazne odvíja od použitého materiálu. V prípade materiálu neodporúčame kúpu najlacnejšej varianty. Vo všeobecnosti sú najlacnejšie plastové konštrukcie. Tie však majú krátku životnosť a nie sú spoľahlivé. Skvelou alternatívou sú konštrukcie z hliníka. Sú oveľa odolnejšie a majú dlhšiu životnosť. Aj napriek tomu, že sú drahšie, oplatí sa do nich investovať z hľadiska pomeru ceny a kvality. V MontAlu vyrábame zimné záhrady z hliníkovej konštrukcie. S materiálom máme dlhoročné skúsenosti a osvedčil sa nám ako najspoľahlivejší. 

Cena zimnej záhrady zohľadňuje sklo

Okrem kvalitnej konštrukcie je dôležité zohľadniť kvalitu skla. Rozbitie sklenenej výplne je jednou z najčastejších poškodení zimných záhrad. Vyberajte sklo, ktoré má adekvátnu hrúbku a vyhovujúce tepelnoizolačné vlastnosti.

Farebné prevedenie a cena zimnej záhrady

Výber farby nie je dôležitý len z estetického hľadiska, ale i z ekonomického. U mnohých výrobcov sa ceny jednotlivých farieb výrazne líšia. Spravidla platí, že výraznejšie a neštandardné farby bývajú menej cenovo dostupné. Zimné záhrady od MontAlu majú v základnej cene zahrnuté farebné prevedenia: antracit, hnedá, biela a sivá. 

Cena zimnej záhrady atypického tvaru

Mnohí výrobcovia sa špecializujú aj na výrobu zimných záhrad jedinečných a atypických tvarov. V tomto prípade je cena veľmi individuálna a závisí, napríklad od tvaru strechy a množstvo spotrebovaného materiálu. Naša spoločnosť sa špecializuje aj na zimné záhrady atypických tvarov na mieru. Máme za sebou niekoľko realizácií, ktorých základ bol návrh jedinečnej zimnej záhrady.

Doplnky zimnej záhrady

Zimnú záhradu si častokrát môžete konfigurovať podľa svojich predstáv. Môžete si napríklad vybrať spôsob otvárania okien alebo bezrámové systémy zasklenia. 

Cena zimnej záhrady na počkanie

Na našom webe si môžete vypočítať cenu zimnej záhrady. Je tu pre vás dostupný konfigurátor, ktorý vyplníte na základe vašich predstáv. Vypočítaná cena zimnej záhrady je veľmi presná a blízka konečnej cene. 

Máte záujem o realizáciu zimnej záhrady? Kontaktujte nás alebo nás navštívte v našom showroome vo Vrádišti!

Zdielať: