Pridané:
08.08.2023

7 tipov na výber správnej konštrukcie zimnej záhrady

Dlhodobé potešenie zo zimnej záhrady zabezpečuje kvalitná konštrukcia. Viete ako si vybrať tú správnu?
7 tipov na výber správnej konštrukcie zimnej záhrady

Premýšľate o investícii do zimnej záhrady, no neviete na čo si dať pozor? Konštrukcia zimnej záhrady je nákladnou investíciou a preto je jednou z kľúčových vlastností kvalita. Ak je zimná záhrada kvalitná, prináša dlhodobé potešenie. V tomto článku si priblížime rozdiely medzi kvalitnými a nekvalitnými zimnými záhradami, aby ste sa pri svojom výbere vedeli správne rozhodnúť. 

1. Zárukou odolnosti a trvácnosti je kvalitný materiál a farba

Prvým krokom je výber vhodného materiálu. Rôzne materiály prinášajú rôzne technické možnosti, a preto je dôležité zvážiť vaše očakávania. Konkrétne pri konštrukcii zimnej záhrady je najdôležitejšie použiť vysoko kvalitné materiály. Hliníkové rámy sú odolnejšie voči korózii a zaručujú pevnosť a stabilitu celej konštrukcie. Predsa len, primárny úžitok zimnej záhrady sa skrýva vo využívaní terasy aj mimo sezóny. Preto odporúčame, aby ste sa pri výbere orientovali na produkty, ktoré sa pýšia kvalitnou hliníkovou konštrukciou. Tá zabezpečuje výbornú stabilitu.

Okrem materiálu venujte pozornosť i farbám a lakom. Okrem estetickej funkcie, spĺňajú aj funkciu ochrannú. Farby používané v MontAlu majú jemnú štruktúru. Vďaka tejto vlastnosti sú odolné voči oderu a poveternostným podmienkam. Zameriavame sa aj na kontrolu kvality, a preto farby striekame vo vlastnej lakovni. Máme bohatú paletu farieb, z ktorej si vyberie každý. V prípade, že hľadáte niečo špecifické, ponúkame aj RAL farby na mieru. 

2. Jednotlivé diely tvoria skladačku

Po výbere materiálu sa zamerajte sa na jednotlivé diely, z ktorých bude konštrukcia pozostávať. Je nutné rozlišovať medzi montážnou firmou a výrobcom montážnych dielov. Montážna firma väčšinou za kvalitu použitých dielov neručí. Zistite si dostatok informácií o dodávateľoch dielov a o ich filozofii.  U nás v MontAlu vyrábame sami všetky diely, ktoré do našich produktov dodávame. Garantujeme vám rýchlu montáž a za kvalitou finálneho výrobku si stojíme, preto ponúkame na produkty 5 ročnú záruku.

3. Všetko stojí na dôkladnej montáži 

Vybrali ste si kvalitný materiál a funkčné diely. Tieto časti však musia byť správne nainštalované aby bola zimná záhrada funkčná. Dodržiavanie štandardov pri montáži je kľúčové k dlhodobému úžitku zimnej záhrady. Pri výbere montážnej firmy zohľadnite ich konštrukčný tím, aby ste sa uistili, že všetko prebehne podľa vašich predstáv. Odporúčame, čítanie referencií prípadne výsledkov prác aby ste sa uistili, že na vašom projekte budú pracovať iba skúsení majstri.V prípade, že nenájdete dostatok informácií a výstupov, buďte obozretní. Žiadna kvalitná firma by sa nemala za svoju prácu hanbiť.

4. V rýchlosti dodania sa ukrýva oveľa viac

Každý klient chce aby bola jeho zimná záhrada skonštruovaná v čo najkratšom čase. Avšak rýchlosť dodávky prezradí aj s akými materiálmi firma pracuje. V prípade, že dodávka trvá príliš dlho, materiál pravdepodobne nie je na sklade a je zakúpený až po Vašej objednávke. Toto môže znamenať, že môžu vznikať potenciálne komplikácie pri dodávke, ak firma materiál berie z ďaleka, prípadne zo zahraničia.  Ideálnym riešením je, ak je firma zároveň aj výrobcom dielov, rovnako ako MontAlu. Je však dôležité informovať sa vždy priamo u dodávateľa. Dlhší čas realizácie môže znamenať i kvalitnú, no vyťaženú firmu. Najmä počas sezóny sa môže stať, že výrobcovia nestíhajú, ale v tomto prípade sa na kvalitu oplatí počkať. 

5. Estetika predáva 

Okrem vecnej stránky investície si posvieťte aj na jej vzhľad. Prvý pohľad je dôležitý a platí to aj pri zimných záhradách. Modely zimných záhrad, ktoré sú nadčasové a estetické zvyšujú hodnotu nehnuteľnosti. Pri obstaraní zimnej záhrady myslite o krok vpred a berte do úvahy, ako môže dizajn ovplyvniť trhovú cenu nehnuteľnosti. Firmy, ktoré ponúkajú rozličné farebné variácie vám zabezpečia jedinečnosť v podobe výnimočného vzhľadu finálnej realizácie. Zároveň v MontAlu vyrábame i atypické tvary. V prípade, že máte jedinečné požiadavky a siahate po výnimočnosti, sme pripravení realizovať váš projekt. 

6. Berte do úvahy energetickú účinnosť

Keď ste si vybrali dizajn, porozmýšľajte nad energetickou úsporou, ktorá je jedna z najdôležitejších atribútov v dnešnej dobe. Sezónne zimné záhrady majú  v prevedení s izolačným sklom dostatočné izolačné vlastnosti, ktoré minimalizujú straty tepla v našich miernych podmienkach. Dajte si však na sezóne zimné záhrady pozor, pretože nie sú vhodné na celoročné užívanie, ale skôr na víkendové posedenie s priateľmi a rodinou.

Aby sa vám v zimnej záhrade dobre sedelo, je dôležité aby tam bola stabilná a komfortná teplota. Najúčinnejším vykurovacím elementom je samozrejme slnko, avšak v zime ho nie je dostatočne veľa na ohriatie zimnej záhrady. Pri stavbe novej zimnej záhrady odporúčame zabudovať tepelný zdroj do podlahy, prípadne pridať radiátor na stenu. Pravdaže je možné pridať aj alternatívne vykurovacie zdroje ako sú elektrické radiátory, infrapanely alebo krb. 

7. Referencie sa oklamať nedajú 

Ideálny spôsob ako zistiť, či je vybraná spoločnosť spoľahlivá je prostredníctvom čítania referencií. Názory a pocity predchádzajúcich klientov sa oklamať nedajú, a preto si ich dôsledne preštudujte. Ak na stránke firmy nenájdete hodnotenia, pravdepodobne sa jedná o podvod alebo firma nedokáže ponúknuť kvalitné ukážky ich práce. Filozofia MontAlu spočíva v spokojnosti s výsledkom, najmä aby zimná záhrada spĺňala atribúty efektivity a funkčnosti. 

 

Na záver by sme  vám chceli ešte raz prízvukovať, aby ste naozaj kládli dôraz na odporúčania, ktoré sú spomenuté vyššie. Ak sa rozhodnete investovať do zimnej záhrady, je naozaj kľúčové vybrať si správneho partnera pre váš projekt. 

Neuspokojte sa s málom a vyberte si firmu, ktorá spĺňa všetky vaše požiadavky. Vďaka precíznemu výberu dokážete predísť nepríjemnostiam, ktoré sú spojené s neprofesionálnym jednaním či reklamáciou nekvalitnej montáže. 

Zdielať: