Pridané:
15.12.2023

5 dôvodov prečo na jeseň zvážiť bazénové prekrytie

Jeseň je obdobím, kedy väčšina rekreačných plavcov zavesí využívanie bazéna na klinec. Dni sú chladné a krátke, a bazén sa pripravuje na zazimovanie.
5 dôvodov prečo na jeseň zvážiť bazénové prekrytie

Jeseň je obdobím, kedy väčšina rekreačných plavcov zavesí využívanie bazéna na klinec. Dni sú chladné a krátke, a bazén sa pripravuje na zazimovanie. Na druhú stranu je však jeseň skvelou príležitosťou na inštaláciu bazénového prekrytia. Dnes vám prinášame 5 dôvodov, prečo na jeseň zvážiť bazénové prekrytie.

1. Sezóna plávania nebude limitovaná na leto

Prekrytie udržuje príjemnú teplotu vody v bazéne. Znamená to, že vyhriata voda v bazéne bude vhodná na kúpanie i počas jesene. Rovnako môžete bazén aktívne využívať aj počas jari. Vďaka vyhrievacím systémom môžete vodu zohriať na požadovanú teplotu a izolácia bazénového prekrytia nedovolí jej ochladenie.

2. Jeseň je kritickým obdobím z hľadiska znečistenia bazéna

S jeseňou sa spája hojné opadávanie listov zo stromov. Nanešťastie tieto nečistoty častokrát končia v bazénoch. Listy, prípadne hmyz či piesok narúšajú povrch bazéna. Dôsledkom čoho býva klzké dno, ktoré je nutné často čistiť a udržiavať. Investíciou do zastrešenia bazéna v jesenných mesiacoch predĺžite životnosť bazéna a znížite potrebu príliš častého čistenia.

3. Bazénové prekrytie šetrí spotrebu vody

Bazénové zastrešenie pomáha znižovať nežiaduce odparovanie vody. Ak sa voda odparuje je nutné ju pravidelne dopúšťať, čo zvyšuje náklady na prevádzku bazéna. Investícia do prekrytia sa vám vráti aj v tejto podobe, pretože budete musieť vodu dopĺňať oveľa menej.

4. Bazénové prekrytie je zárukou bezpečnosti v každom ročnom období

Prekrytie bazéna odporúčame predovšetkým rodinám s deťmi alebo s domácimi zvieratkami, ktoré majú zvýšenú tendenciu pádu do bazéna. Pri hrách bývajú nepozorné a častokrát sa stáva, že do bazéna spadnú. Riziko následkov pádov sa však znásobuje na jeseň a cez zimu. Ak bazén v tomto období vypúšťate môže byť pád do bazéna oveľa silnejší a nebezpečnejší. Rovnako, ak v ňom vodu nechávate býva veľmi studená až mrazivá, čo predstavuje riziko teplotného šoku. Skvelou prevenciou úrazou je preto zastrešenie bazéna.

5. Aj na estetike záleží

Bazénové prekrytie vylepšuje vzhľad bazéna a zhodnocuje cenu nehnuteľnosti. Všeobecne sú na realitnom trhu preferované bazény s prekrytím. Bazénu dodávajú štipku puncu a elegancie. Navyše na jeseň môžete za prekrytie bazéna zaplatiť oveľa menej, pretože sa nejedná o hlavnú bazénovú sezónu.

Premýšľate nad prekrytím bazéna?

Dnes sme vám priniesli 5 dôvodov, prečo by ste mali zvážiť prekrytie bazéna. Ak vás prekrytie zaujalo, neváhajte nás kontaktovať. V MontAlu máme viac ako 25 rokov skúseností. Vďaka našim poznatkom sa môžeme pustiť aj do komplikovanejších projektov. Ak sa rozhodnete pre nás, garantujeme vám rýchle dodanie. Všetky diely si vyrábame sami a naše sklady sú štandardne plné na 98 %. 

 

Ak vás zaujíma cenová kalkulácia zastrešenia VÁŠHO bazéna, môžete si ju vypočítať v našom konfigurátore. Tešíme sa na spoluprácu!

Zdielať: