Pridané:
19.01.2024

Ako si vybrať správny kryt na bazén? Poradíme Vám!

Kryt na bazén má viacero vyhotovení na trhu je široký výber. Každý sa líši konštrukciou, materiálom či využitím.
Ako si vybrať správny kryt na bazén? Poradíme Vám!

Premýšľate o prekrytí bazéna a neviete, aký kryt zvoliť? V prvom rade je nutné zohľadniť vaše požiadavky na prekrytie. Medzi funkcie bazénového prekrytia patrí ochrana pred nečistotami či zlým počasím a obmedzenie nežiaduceho pádu bazéna. Na trhu je široký výber krytov a každý z nich sa líši svojou konštrukciou, materiálom či využitím. V dnešnom článku vám poradíme ako si vybrať správny kryt na bazén!

Kryt na bazén musí mať vyhovujúci typ

Pri výbere bazénového prekrytia je mimoriadne dôležité vybrať správny typ. Ten by mal spĺňať vaše očakávania, na základe ktorých ste sa rozhodli do krytu investovať.

1. Posuvný kryt 

Je to najpoužívanejší typ krytu pre jeho funkčnosť. Nielenže bazén chráni pred nečistotami, no manipulácia je s ním veľmi jednoduchá. Najčastejšie je vyrábaný z plastu alebo z hliníka. Pri plastovej konštrukcii je nutné zohľadniť nižšiu cenu, no kratšiu životnosť. Hliníkové kryty sú pevné a odolné. Ak vás tento materiál zaujal, môžete si prezrieť našu ponuku. Naše produkty sa vyznačujú kvalitou a precíznosťou.

2. Kruhové zastrešenie

Okrúhle kryty sú vhodné na vírivky alebo na menšie bazény kruhového tvaru. Tento typ zastrešenia patrí medzi atypické tvary, na ktoré sa v rámci našich služieb špecializujeme. V prípade, že vás zaujíma predbežná cenová kalkulácia, môžete si ju vypočítať v konfigurátore na našom webe.

3. Nízke zastrešenie 

 Tento druh zastrešenia má posuvnú konštrukciu. Zastrešenie je možné pri kúpaní posunúť len sčasti alebo celé. Spoľahlivo spĺňa hlavné funkcie zastrešenie, avšak kúpať sa pod ním z hľadiska komfortu nedá.

4. Vysoké zastrešenie

Je považované za najkomfortnejší typ. Spĺňa všetky funkcie zastrešenia vrátane možnosti kúpania sa počas sychravých dní. Okrem toho chráni pred neželaným pádom či pred nečistotami a udržuje v bazéne teplú vodu. Z našej ponuky si môžete prozrieť zastrešenie Star.

Kryt na bazén a správny materiál

Tento faktor je ohromne dôležitý, pretože ovplyvňuje životnosť a odolnosť krytu. Odporúčame vám hliník, ktorý je spoľahlivý, trvácny a jednoduchý na manipuláciu. V MontAlu naše výrobky prechádzajú po výrobe ešte špeciálnym lakovaním, ktoré výrazne napomáha k ochrane a k životnosti krytu.

Optimálna cena krytu

Výsledná cena zohľadňuje mnohé faktory. V prvom rade závisí od typu krytu, jeho veľkosti, materiálu či farby. V tomto prípade je dôležité vybrať kryt, ktorý bude skvelým pomerom ceny a kvality. Príliš lacný kryt môže signalizovať nekvalitné materiály. Naopak príliš drahý kryt môže byť znakom neserióznosti výrobcu.

Ak chcete získať okamžitú predstavu o cene krytu na bazén, môžete si vypočítať predbežnú kalkuláciu v našom konfigurátore. Kalkulácia je veľmi presná, pretože zadávate údaje ako sú rozmery či požadovaný model.

Rada nad zlato

Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý kryt je pre vás najvhodnejší, neváhajte nás kontaktovať. Máme viac ako 25 rokov cenných skúseností, a preto sme pripravení vymyslieť pre vás systém zastrešenia na mieru!

Zdielať: